Gezocht: ervaren hovenier

Hé ervaren hovenier. Wij willen jou in ons team! Een vakman die zelfstandig mooie tuinen kan aanleggen en wil werken bij een hoveniersbedrijf dat van duurzaamheid een speerpunt heeft gemaakt.

 

Lees meer...

Janse & Berkhof Tuinen wordt official partner NL Greenlabel

Janse & Berkhof Tuinen is sinds kort officieel partner van NL Greenlabel. Het Barneveldse hoveniersbedrijf is daarmee de eerste in de gemeente Barneveld.

Lees meer...

Drainage demodag Intratuin Barneveld

Zaterdag 6 oktober drainage demodag bij Intratuin Barneveld

Door hevige en langdurige regenbuien wordt het waterprobleem in Nederland steeds groter. Hoe zorg je dat je tuin droog blijft?

Lees meer...

Robots in de tuin

Robots in je tuin? Nog even en dan kan het echt

De tuin van de toekomst? De hoveniers van Janse & Berkhof Tuinen lieten zich inspireren tijdens het vakevent Meesters in Tuinen.

Lees meer...

Vorst winter

Hoe overleeft jouw tuin vorst in de komende winter?

Kijk je naar buiten, dan zie je de bladeren vallen en de eerste paddenstoelen verschijnen. Tijd om de tuin voor te bereiden op de wintermaanden.

Lees meer...

Haal het beste uit je tuin

Het is tijd om te oogsten! Haal het beste uit je tuin

De nazomer is begonnen. De periode waarin we extra genieten van de laatste zonnestralen en het groen in de tuin. Maar het is ook het seizoen waarin fruitbomen geoogst kunnen worden. Tijd om dat fruit te plukken!

Lees meer...

Tuinvraag

Heb je een tuinvraag?

Zodra het mooi weer wordt, gaan Nederlanders massaal in de tuin werken. Dat is ook de periode waarin wij meer vragen krijgen.

Lees meer...

Versla onkruid

Versla onkruid met behulp van Janse & Berkhof Tuinen

Onkruid vergaat niet. De hoveniers van Janse Berkhof Tuinen weten daar alles van én lopen voorop met werkmethodes die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn. 

Lees meer...

We klimmen graag in bomen

We geven het toe: we klimmen graag in bomen. Om ze te snoeien natuurlijk, maar het komt ook regelmatig voor dat een boom verwijderd moet worden. Omdat hij ziek is, of ongewenst licht wegneemt. Veiligheid staat daarbij voorop.

Lees meer...

Plantenplan

Geniet vele jaren van je tuin met een goed plantenplan!

Heb je mooie tuinplanten gekocht,  blijken ze niet aan te slaan. Zonde natuurlijk van je geld en alle moeite die je ervoor hebt gedaan.

Lees meer...

Gazon bijhouden

Een lesje gazon bijhouden en dan aan de slag!

Wil je de komende maanden genieten van fris groen gazon met zo min mogelijk mos en onkruid?  Dan moet je daar wel wat voor doen! Dus... aan de slag met verticuteren, bemesten, bijzaaien, bijknippen en maaien!

Lees meer...

Bomen snoeien

Hoge bomen...

Bomen geven een mooie uitstraling aan je tuin. Maar soms worden ze te groot. Tijd om te snoeien

Lees meer...

Tuin winterklaar

Klaar voor de winter?

Ook in de winter verandert er van alles in je tuin. Hoe zorg je dat planten, bomen en het gazon goed de winter door komen?

Lees meer...

Kosten aanleg tuin

Wat kost dat nou, de aanleg van een tuin?

Stel, je hebt een nieuw huis gekocht. Er moet een keuken worden gekocht en je laat een compleet ingerichte badkamer plaatsen. Afhankelijk van hoe luxe het moet worden heb je ongetwijfeld een bepaalde stelpost in gedachten.

Lees meer...

Planten juiste voeding

Geef je planten het juiste eten!

Alles wat leeft heeft voeding nodig. Dat geldt voor mens en dier, maar ook voor de planten in je tuin. Hoe zorg je er nou voor dat de voeding in je tuingrond op peil blijft?

Lees meer...

Snoeien buxushaag

Snoeien maakt sterk én mooi!

Het snoei-seizoen is aangebroken dus haal die heggenschaar maar uit het vet! De buxushaag bijvoorbeeld moet twee keer per jaar worden gesnoeid, en de eerste keer staat deze maand in de agenda. Hoe vaker de buxushaag gesnoeid wordt, hoe compacter en sterker hij wordt.

Lees meer...

Geen tegels in de tuin

Weg met tegels, leve de spannende tuin

Je hele tuin vol met tegels? Of is het achter je huis door de jaren heen een rommeltje geworden? Dan is het hoog tijd voor een goed tuinontwerp. Vaak merken we dat mensen verrast zijn als ze ontdekken wat dat oplevert. Zelfs de kleinste tuin is inspirerend en spannend te maken met een doordacht ontwerp.

Lees meer...

In de jury op het NK Tuinaanleg

Toekijken terwijl anderen een tuin aanleggen. Daar ben ik normaal gesproken niet zo goed in. Maar eind februari vond ik het stiekem toch erg leuk om te doen. Als jurylid mocht ik namelijk mede bepalen wie er dit jaar Nederlands Kampioen Tuinaanleg werden.

Lees meer...