Geef je planten het juiste eten!

Alles wat leeft heeft voeding nodig. Dat geldt voor mens en dier, maar ook voor de planten in je tuin. Hoe zorg je er nou voor dat de voeding in je tuingrond op peil blijft?

Goede bemesting is het geheim! En je zult zien dat planten hierdoor beter groeien en bloeien, en beter bestand zijn tegen schimmels en andere ziektes. De beste periode om je tuin te bemesten is in het voorjaar, want dan beginnen de planten zich weer te ontwikkelen en kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Maar daar heb je natuurlijk weinig aan nu de zomer (bijna) ten einde loopt. In de afgelopen maanden is de groei vertraagt en straks in het najaar valt het helemaal stil. De planten zijn dan in ruste en hebben geen extra stimulans nodig. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel. Het gazon bijvoorbeeld. Die kun je het beste het hele jaar door bemesten. En doe dan een onderhoudsbemesting in het najaar om het gras af te harden voor de winter zonder dat het een groei-impuls krijgt.

Janse & Berkhof Tuinen heeft ruime ervaring in de verzorging van tuinen. Bel of mail ons gerust voor advies of voor een afspraak!

Neem contact met ons op

Ga terug