Geniet vele jaren van je tuin met een goed plantenplan!

Plantenplan

Heb je mooie tuinplanten gekocht,  blijken ze niet aan te slaan. Zonde natuurlijk van je geld en alle moeite die je ervoor hebt gedaan. Maak dus voordat je je tuin voorjaarsklaar maakt eerst een goed plantenplan, tipt Dirk-Jan Janse van Janse Berkhof Tuinen.

Zeker als je plannen hebt voor een compleet nieuw tuinontwerp kan een goed doordacht plantenplan niet ontbreken. Want behalve jouw persoonlijke smaak wat betreft soorten en kleuren, spelen er meer factoren een rol die een tuin tot een succes maken. “Als je planten aanschaft, is het heel belangrijk om te weten met welke grond je te maken hebt. Is de grond kleddernat, dan is drainage bijvoorbeeld noodzakelijk. En als de grond is dichtgeslibd, dan moet er gespit worden. Moet de structuur veranderd worden, dan is het verstandig om lava toe te voegen aan de grond. 

Ook moet je weten of beplanting in de zon, halfschaduw of in de schaduw het beste tot zijn recht komt.” Kortom, er komt best wat bij kijken. Daarom is het niet onverstandig om hier een professional voor in te schakelen. “Samen kijken we dan welke maatregelen er genomen moeten worden  om er een tuin van te maken waarin je het hele zomerseizoen heerlijk kunt genieten van sfeer, geur en kleur. En niet eventjes, maar jarenlang!”

Ga terug