Snoeien maakt sterk én mooi!

Het snoei-seizoen is aangebroken dus haal die heggenschaar maar uit het vet! De buxushaag bijvoorbeeld moet twee keer per jaar worden gesnoeid, en de eerste keer staat deze maand in de agenda. Hoe vaker de buxushaag gesnoeid wordt, hoe compacter en sterker hij wordt.

Denk eraan om de bovenkant van de haag smaller te knippen dan de onderkant. Zo krijgt de hele haag genoeg zonlicht. Nog een tip? Snoei buxus altijd op een bewolkte dag! Te veel zon tijdens het snoeien zorgt voor verbranding van het blad en voor bruine bladeren.

Klaar met de haag? Tijd voor een knipbeurt voor planten als lavendel, salvia en kattenkruid. Knip de plant direct na de bloei rigoureus terug met een haagschaar. Je zult zien dat ze opnieuw gaan uitlopen en bloemen gaan maken. Een vaste plant kan dan wel bloeien tot in oktober. Je plant ziet er even niet zo mooi uit, maar vervolgens kun je er véél langer van genieten. Geef deze planten gul water op warme dagen. De gouden regel daarbij is: liever eens per week lang water geven dan drie keer kort.

Geen groene vingers, geen tijd of geen zin om zelf te snoeien? Janse & Berkhof Tuinen neemt graag datgene over wat je boven het hoofd groeit!

Neem contact met ons op

Ga terug