Wat kost dat nou, de aanleg van een tuin?

Stel, je hebt een nieuw huis gekocht. Er moet een keuken worden gekocht en je laat een compleet ingerichte badkamer plaatsen. Afhankelijk van hoe luxe het moet worden heb je ongetwijfeld een bepaalde stelpost in gedachten.

Bij tuinaanleg weet niet iedereen wat een reëel budget is. We krijgen dan ook regelmatig de vraag: aan welke kosten moet ik denken? Een logische vraag. Ons antwoord? Begin eens met de vraag: wat wil ik en wat is de tuin mij waard? Ga je voor de complete tuinaanleg, bestrating, schutting en beplanting, of wil je alleen een heg laten zetten of graszoden laten leggen? Lees je vervolgens eens in over de kosten van materialen en groen. Wat kost een vierkante meter straatwerk? En vergeet natuurlijk de arbeidsuren niet.

Net als bij een keuken of badkamer is de tuin een post om rekening mee te houden in je budget. Een tip: bespaar geld door zelf voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Of ga uit van een goed doordacht tuinplan en werk daar in fases naartoe – nu het straatwerk en in de lente de beplanting – zodat je tussendoor kunt sparen. Bij Janse & Berkhof Tuinen denken we graag met je mee over jouw droomtuin.

Neem contact met ons op

Ga terug