Weg met tegels, leve de spannende tuin

Je hele tuin vol met tegels? Of is het achter je huis door de jaren heen een rommeltje geworden? Dan is het hoog tijd voor een goed tuinontwerp. Vaak merken we dat mensen verrast zijn als ze ontdekken wat dat oplevert. Zelfs de kleinste tuin is inspirerend en spannend te maken met een doordacht ontwerp.

De basis voor zo'n ontwerp is een goede vlakverdeling en een slim lijnenspel. Met hagen kun je bijvoorbeeld mooi beschutte hoekjes in de tuin creëren. En door de hoogte in te gaan met bomen of een pergola ontstaat diepte in de tuin. Daarna maak je een beplantingsplan. Door slim je planten te kiezen, krijg je een tuin die hele jaar door mooi is en toch niet veel onderhoud vergt. We geven ook altijd uitleg over de beplantingskeuzes. Want als je begrijpt hoe je tuin in elkaar zit, ga je er nog meer van genieten.

Bij een tuinontwerp inventariseren we natuurlijk altijd hoe je de tuin wilt gebruiken. Heb je jonge kinderen die er lekker moeten kunnen spelen, hou je van tuinieren of zit je juist liever met je benen omhoog? Daarbij kijken we ook alvast naar de toekomst. Stel dat je bijvoorbeeld een zandbak wilt. Dan leggen we die zo aan, dat je hem over een aantal jaren makkelijk kunt vervangen door bijvoorbeeld een border!

Ga terug